R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AIGLEFIN À LA PROVENCALE
provencaalse schelvis, 4 p., Frankrijk





800 g schelvis
3 el azijn
70 g boter
1 bouquet garni
2 uien
1 wortel
2 kruidnagels
peterselie
1 teen knoflook
2 sjalotjes
2 dl droge witte wijn
4 ansjovisfilets
zout en peper
50 g paneermeel
tomatenpuree


Bereiding

Pel de uien en schil de wortel. Snijd de uien en wortel in stukken. Doe ze in een kookpan samen met het bouquet garni, de azijn, 1 l water, de kruidnagels en zout en peper. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag.
Voeg na 20 minuten de vis toe en pocheer die -afhankelijk van de dikte- 15 à 20 minuten.

Neem de vis uit de bouillon, verwijder het vel en de graten en verdeel de vis in stukken.
Vet een ovenschaal in met 20 g boter en leg er de stukken vis in.
Verwarm de oven voor op 170 C.

Hak de sjalotten, de knoflook en de peterselie fijn. Verhit 30 g boter in een pan en sauteer er dit mengsel een minuut of 5 in.
Voeg de witte wijn, 1 el tomatenpuree en peper en zout aan toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Prak de ansjovis fijn en roer die door de saus.
Giet de saus over de vis en strooi er vervolgens het paneermeel over.
Snijd de rest van de boter in stukjes en verdeel die over de vis.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en stel de oventijd in op 20 minuten.


Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________