![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E
C E P T E N
G A L E R I
E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 6 p., Afghanistan ![]() 1 ui 2 tenen knoflook. in dunne schijfjes 150 g bospeen, in schijfjes gesneden 150 bleekselderij, in stukjes gesneden 800 g tomatenblokjes (blik) 1 l groentenbouillon 150 g rode linzen 1 handvol munt 1 handvol peterselie 1 handvol koriander milde olijfolie voor het bakken zout en versgemalen zwarte peper voor de garnering: extra vierge olijfolie Griekse yoghurt voor erbij (optioneel): pitabrood Bereiding Verhit 4 el olijfolie in een soeppan en bak er een minuut of 5 de uisnppers in tot ze goudbuin kleuren (ca 5 minuten).
Voeg knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak ze 5
minuten mee.
Voeg de tomaatblokjes, bouillon en linzen toe en breng ze aan de kook. Laat ze onder halfgesloten deksel 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg tegen het einde de helft van de munt, peterselie en koriander toe. Hak de rest van de kruiden grof en bewaar die voor de garnering. Pureer de soep kort met een staafmixer en breng die vervolgens op smaak met zout en peper. Schenk de soep in kommen of borden en schep in het midden van iedere portie een paar eetlepels Griekse yoghurt. Garneer de borden/kommen soep met de rest van de kruiden en druppel wat olijfolie over de soep. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |