R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AFGHAANSE RODE LINZENSOEP
voorgerecht, 6 p., Afghanistan





1 ui
2 tenen knoflook. in dunne schijfjes
150 g bospeen, in schijfjes gesneden
150 bleekselderij, in stukjes gesneden
800 g tomatenblokjes (blik)
1 l groentenbouillon
150 g rode linzen
1 handvol munt
1 handvol peterselie
1 handvol koriander
milde olijfolie voor het bakken
zout en versgemalen zwarte peper

voor de garnering:
extra vierge olijfolie
Griekse yoghurt

voor erbij (optioneel):
pitabrood


Bereiding


Verhit 4 el olijfolie in een soeppan en bak er een minuut of 5 de uisnppers in 
tot ze goudbuin kleuren (ca 5 minuten).

 Voeg knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak ze 5 minuten mee.

Voeg de tomaatblokjes, bouillon en linzen toe en breng ze aan de kook. Laat ze onder halfgesloten deksel  15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg tegen het einde de helft van de munt, peterselie en koriander toe.
Hak de rest van de kruiden grof en bewaar die voor de garnering.

Pureer de soep kort met een staafmixer en breng die vervolgens op smaak met zout en peper.

Schenk de soep in kommen of borden en schep in het midden van iedere portie een paar eetlepels Griekse yoghurt.

Garneer de borden/kommen soep met de rest van de kruiden en druppel wat olijfolie over de soep.


Info







Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________