R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AFGHAANSE KEBAB MET TOMATENSAUS
3 à 4 p., Afghanistan





voor het vlees:
450 g rundergehakt
1 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 tl gemberknoflookpasta
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl baksoda
1/4 kop broodkruim
zout naar smaak
plantaardge olie voor het bakken

voor de saus:
3 grote tomaten, gehakt
4 tenen knoflook, gehakt
1/2 tl zwarte peper
1/4 tl cayennepeper
3/4 tl gemalen koriander
1 1/4 tl gemalen komijn
1 el olijfolie
zout naar smaak
1/2 tl korianderzaad, grof gemalen (vijzel)
1/2 tl zwarte peperbolletjes, grof gemalen (vijzel) ...
(indien gewenst voor extra spice)

voor de garnering:
gember in reepjes
verse koriander


Bereiding


Meng in een kom het gehakt, de olijfolie, gehakte ui, gember-knoflookpasta, cayenne, baksoda, broodkruim en zout. Vorm er ovale gehaktballen van 2 1/2 bij 7 1/2 à 10 cm van.
 
Verhit op middelhoge temperatuur een laag olie van 2 1/2 cm in een diepe pan en bak/frituur er in verschillende partijen de kebabs in tot ze aan alle kanten gebruind zijn. Laat ze op een met keukenpapier bedekt bord uitlekken.

Doe de tomaten, knoflook, zwarte peper, cayenne, gemalen koriander en 3/4 tl gemalen komijn in de blender en blend ze tot een gladde saus.

Verhit op middelhoge temperatuur 1 el olijfolie in een diepe pan doe er de resterende 1/2 tl komijn, het grof gevijzelde korianderzaad, de grof gevijzelde peperbolletjes en zout in. Voeg als de geuren van de specerijen vrijkomen de tomatensaus toe. Is de saus te dik, verdun die dan met wat water.
Doe de kebabs in de pan met de tomatensaus en verminder de temperatuur naar middellaag. Plaats het deksel op de pan en laat de inhoud 10 à 15 minuten zachtjes sudderen.

Garneer de kebabs en saus met gembersliertjes en verse fijngehakte koriander. Serveer er platbrood bij.
 

Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________