R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 AEGGEKAGE
Denemarken, 8 p

 8 eieren
2 koppen melk
2 tl suiker
1 1/2 tl zout
2 koppen patentbloem
1/2 kop boter
2 koppen gmengde bessen (vers of diepvries)
1 el vers citroensap

verder:
poedersuiker
slagroom, geklopt


Bereiding


Klop de eieren, melk, suiker en het zout tot een egaal geheel.

Voeg terwijl je blijft kloppen geleidelijk de bloem toe. Klop tot je een goed gemengd, glad beslag hebt en laat dat 30 minuten rusten.

Verwarm de oven voor (250 C).

Doe de boter in een glazen ovenschaal van 22 1/2 bij 32 1/2 centimeter en plaats die in de voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven als de boter gesmolten is en bestrijk er de bodem plus de zijkanten van de schaal mee.

Giet het beslag in de hete, beboterde schaal en plaats die weer in de oven.  Stel de baktijd voor de aeggekage in op 15 minuten.

Neem de aeggekage uit de oven, sprenkel er het citroensap over, schep er de bessen op en strooi er poedersuiker over.

Serveer er geklopte al dan niet gezoete room bij.

Serveer aeggekage meteen na de bereiding, koud is het dessert niet erg aantrekkelijk meer.


Info


Aegegekage is een traditionele Deense pannekoek die in de oven gebakken wordt. De pannenkoeken worden gewoonlijk geserveerd als onderdeel van een buffet of als een dessert ter afsluiting van een maaltijd.
Dit luchtige, cakeachtige, niet al te zoete gerecht is vooral lekker in combinatie met bessen van het seizoen en geklopte slagroom.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________