R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ADZHAPSANDALI
auberginegerecht, 4 à 6 p., Georgië





450 g aubergines
1 grote aardappel
1 ui, in stukjes gesneden
2 el maisolie
675 g tomaten
1 groene paprika, in stukjes gesneden
4 tenen knoflook, geperst
2 el fijngesneden dille
2 el fijngesneden koriander
2 el fijngesneden peterselie
2 el fijngesneden basilicum
3/4 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
cayennepeper naar smaak
1/4 tl versgemalen zwarte peper
 
Bereiding


Verwarm de oven voor op 185 C.

Prik de aubergines in, leg ze in een ovenschaal en laat ze 35 à 40 minuten in de oven garen. Laat ze vervolgens afkoelen.
Kook de aardappel met schil tot die net gaar is. Laat de aardappel afkoelen en pel die dan. Snijd de aardappel in blokjes.
Sauteer de stukjes ui in de olie tot ze zacht zijn.

Kook de tomaten 10 minuten tot ze zacht zijn. Pureer ze.
Voeg de tomatenpuree met de groene paprika en de knoflook aan de ui toe. Laat het mengsel zonder deksel op de pan 10 minuten garen en wat indikken.

Pel de schil van de aubergines en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg ze met de blokjes aardappel aan het tomatenmengsel toe.
Voeg alle resterende ingrediënten toe en laat het geheel een minuut of 5 doorwarmen.
Laat de adzhapsandali afkoelen tot kamertemperatuur voor die te serveren.


Info


In één van de recepten die ik tegenkwam worden ook in stukjes gesneden wortels als ingrediënt genoemd. 




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________