R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| auberginegerecht, 4 à 6 p., Georgië 450 g aubergines 1 grote aardappel 1 ui, in stukjes gesneden 2 el maisolie 675 g tomaten 1 groene paprika, in stukjes gesneden 4 tenen knoflook, geperst 2 el fijngesneden dille 2 el fijngesneden koriander 2 el fijngesneden peterselie 2 el fijngesneden basilicum 3/4 tl zout 1/4 tl paprikapoeder cayennepeper naar smaak 1/4 tl versgemalen zwarte peper Bereiding Verwarm de oven voor op 185 C. Prik de aubergines in, leg ze in een ovenschaal en laat ze 35 à 40 minuten in de oven garen. Laat ze vervolgens afkoelen. Kook de aardappel met schil tot die net gaar is. Laat de aardappel afkoelen en pel die dan. Snijd de aardappel in blokjes. Sauteer de stukjes ui in de olie tot ze zacht zijn. Kook de tomaten 10 minuten tot ze zacht zijn. Pureer ze. Voeg de tomatenpuree met de groene paprika en de knoflook aan de ui toe. Laat het mengsel zonder deksel op de pan 10 minuten garen en wat indikken. Pel de schil van de aubergines en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg ze met de blokjes aardappel aan het tomatenmengsel toe. Voeg alle resterende ingrediënten toe en laat het geheel een minuut of 5 doorwarmen. Laat de adzhapsandali afkoelen tot kamertemperatuur voor die te serveren. In één van de recepten die ik tegenkwam worden ook in stukjes gesneden wortels als ingrediënt genoemd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |