R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ADRAKI JHINGA
gesauteerde, gemarineerde garnalen, 4 p., Pakistan





16 grote garnalen
1 el gemberpasta
2 tl groene chilipeperpasta  (zie Info)
1 tl zout
2 el citroensap
3 el olie

voor de pindadip:
1 kop pinda's, geroosterd
1 tl komijnzaad
1 tl mosterdzaad
3 rode chilipepers
1 el olie
1/2 kleine ui, fijngesneden
een stukje gember (2 1/2 cm), fijngesneden of geraspt
1 tl tamarindepasta
1/2 kop kokosmelk


bereiding


Pel de garnalen maar laat de staartjes intact. Verwijder de koppen en het darmkanaal.
Was de garnalen grondig en dep ze droog.

Voeg het zout, het citroensap, de gemberpasta en de groene chilipasta aan de garnalen toe en laat ze er een kwartier in marineren.

Verhit de olie in een koekenpan en bak er de gemarineerde garnalen 2 minuten in, niet langer want dan worden ze taai.
Laat de garnalen uitlekken op keukenpapier.

Rooster het komijnzaad, het mosterdzaad en de pinda's.
Maal ze samen met de rode chilipepers onder toevoeging van een 1/2 kop water tot  een fijne pasta.

Verhit de olie in een pan en sauteer er de fijngesneden ui en gember in  tot ze zacht en licht gekeurd zijn.
Voeg de pindapasta toe en bak die op middelhoog vuur 1 minuut mee. Voeg de tamarinde pasta aangelengd met een beetje water toe en bak die een paar minuten mee.
Voeg zout naar smaak toe.
Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer de gesauteerde garnalen met de dip.


Info


Groene chilipeperpasta bestaat uit gevijzelde of gemalen groene chilipepers en wat water.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________