R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ADOBOSAUS en CHIPOTLE-PEPERS IN ADOBOSAUS
2 1/2 à 3 koppen, Mexico

1/2 kop chilipoeder
2 roma tomaten, gehakt
1/4 kop ciderazijn
3 tenen knoflook
2 el bruine suiker
1 tl oregano
1/2 tl zout
1/2 tl komijn
1/4 tl kaneeel
1/4 tl zwarte peper
1/4 tl allspice
3 el olijfolie

voor chipotle peppers in adobo sauce:
2 koppen gedroogde chipotle pepers of
20 verse, gerookte chipotle pepers


Bereiding

Doe de chilipoeder in de blender en giet er voorzichtig 1 1/2 kop kokend water bij.
Voeg de azijn, gehakte tomaten, knoflook, bruine suiker, oregano, zout, komijn, kaneel, peper en allspice toe en blend ze tot een zachte puree, in consistentie lijkend op ketchup. Verdun de puree zonodig door wat water toe te voegen.

Verhit op middelhoge temperatuur de olijfolie in een middelgrote pan. Voeg voorzichtig de puree toe en breng die aan de kook.
Verlaag de temperatuur meteen en laat de puree 30 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. Zet voor de zekerheid en veiligheid wel een spatdeksel op de pan. Zorg ervoor dat de puree niet uitdroogt. Vul water dat verdampt regelmatig aan.

Neem de pan van het fornuis en laat de puree afkoelen.

Voor chipotle pepers in adobosaus.
Gebruik je gedroogde pepers, doe die dan in een pan en giet er zoveel water bij dat ze net onderstaan (misschien moet je de pepers eerst wat kneuzen of breken, zo ja, doe dat met een rubberen handschoen aan). Breng het water aan de kook en  verlaag vervolgens de temperatuur. Laat de pepers 30 minuten wellen en zacht worden.
Voeg de pepers mét het resterende vocht aan de adobo toe als je die in de pan met olijfolie over hebt gedaan.

Gebruik je verse pepers, voeg die dan in plaats van de gedroogde pepers toe.

Dit recept levert een behoorlijke hoeveelheid adobosaus (adobopuree aangelengd met water tot de consistentie van saus) of chipotlepepers in adobosaus op. Vries wat je niet direct of binnen een paar dagen gebruikt in meerdere porties luchtdicht verpakt in en je zult voorlopig niet om adobo verlegen zitten.


Info













naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________