![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
ADOBOSAUS en CHIPOTLE-PEPERS IN
ADOBOSAUS
| 2 1/2 à 3 koppen, Mexico 1/2 kop chilipoeder 2 roma tomaten, gehakt 1/4 kop ciderazijn 3 tenen knoflook 2 el bruine suiker 1 tl oregano 1/2 tl zout 1/2 tl komijn 1/4 tl kaneeel 1/4 tl zwarte peper 1/4 tl allspice 3 el olijfolie voor chipotle peppers in adobo sauce: 2 koppen gedroogde chipotle pepers of 20 verse, gerookte chipotle pepers Bereiding Doe de chilipoeder in de blender en giet er voorzichtig 1 1/2 kop kokend water bij. Voeg de azijn, gehakte tomaten, knoflook, bruine suiker, oregano, zout, komijn, kaneel, peper en allspice toe en blend ze tot een zachte puree, in consistentie lijkend op ketchup. Verdun de puree zonodig door wat water toe te voegen. Verhit op middelhoge temperatuur de olijfolie in een middelgrote pan. Voeg voorzichtig de puree toe en breng die aan de kook. Verlaag de temperatuur meteen en laat de puree 30 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. Zet voor de zekerheid en veiligheid wel een spatdeksel op de pan. Zorg ervoor dat de puree niet uitdroogt. Vul water dat verdampt regelmatig aan. Neem de pan van het fornuis en laat de puree afkoelen. Voor chipotle pepers in adobosaus. Gebruik je gedroogde pepers, doe die dan in een pan en giet er zoveel water bij dat ze net onderstaan (misschien moet je de pepers eerst wat kneuzen of breken, zo ja, doe dat met een rubberen handschoen aan). Breng het water aan de kook en verlaag vervolgens de temperatuur. Laat de pepers 30 minuten wellen en zacht worden. Voeg de pepers mét het resterende vocht aan de adobo toe als je die in de pan met olijfolie over hebt gedaan. Gebruik je verse pepers, voeg die dan in plaats van de gedroogde pepers toe. Dit recept levert een behoorlijke hoeveelheid adobosaus (adobopuree aangelengd met water tot de consistentie van saus) of chipotlepepers in adobosaus op. Vries wat je niet direct of binnen een paar dagen gebruikt in meerdere porties luchtdicht verpakt in en je zult voorlopig niet om adobo verlegen zitten. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |