![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kip in adobo-azijnsaus, 4 à 6 p., Filipijnen 1 kilo kippendijen/kipfilet 1/2 à 3/4 kop witte azijn 1/4 kop sojasaus 1/2 ui, in dunne ringen 4 à 6 tenen knoflook, geperst 2 laurierblaadjes 6 à 8 peperbolletjes of 1 tl gemalen peper 1 tl zout 1 kop water, kokosmelk of ananassap 1/4 kop olie Bereiding Doe de azijn, sojasaus, uiringen, knoflook, laurierblaadjes, peperbolletjes en zout in een grote kom. Meng de ingrediënten en voeg er de delen kip aan toe. Zet de kom in de koelkast. Laat het vlees minimaal een uur marineren maar langer (tot 4 uur toe) is beter. Schep het vlees tijdens het marineren een paar keer om. Doe de kip met de marinade in een pan en voeg er een kop water aan toe. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Laat de kip 30 tot 45 minuten garen. Voeg wat water toe als het kippenvlees dreigt uit te drogen. Neem de stukken kip uit de pan en dep ze droog. Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een braadpan en sauteer daar de stukken kip goudbruin in. Neem de pan van het vuur. Bedek het vlees met aluminiumfolie zodat het warm blijft. Zet de pan waarin de kip gegaard is op het fornuis. Verhit de in de pan achtergebleven saus tot het kookpunt. Laat de saus koken tot die wat gereduceerd is en dikker is geworden. Leg de stukken kip op een serveerschaal en overgiet ze met de saus. Garneer de kip met bijvoorbeeld wat tomaat en komkommer. Serveer witte rijst bij adobong manok. Adobong manok, vaak "kip adobo" genoemd, is het nationale gerecht van de Filipijnen. "Adobo" is het Spaanse woord voor marinade. De Filipino´s leerden adobo kennen door Spaanse kolonisten. De azijnmarinade was een uitkomst want in azijn gemarineerd voedsel is lang goed te houden in de tropische hitte. Er bestaan tal van variaties van het gerecht. Iedere streek heeft zijn eigen specialiteit. De kop water kan vervangen worden door een kop kokosmelk of een kop ananassap. Als tegenhanger van azijn wordt er wel suiker toegevoegd. Een populaire variant is de combinatie van varkens- en kippenadobo.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |