![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japansorberen. Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Filipijnen 6 grote eieren 3 à 4 aubergines, in stukken van gewenste grootte gesneden 1 ui, in stukjes gesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 1/4 kop sojasaus 2 el oestersaus 2 el azijn 1/4 kop water zout en peper naar smaak optioneel: suiker, naar smaak Bereiding Kook de eieren 8 à 10 minuten en pel ze als ze afgekoeld zijn. Verhit wat olie in een pan en bak er de stukken aubergine lichtbruin in. Terzijde zetten. Sauteer in dezelfde pan de ui en knoflook tot de aroma's vrijkomen. Voeg de sojasaus en de oestersaus toe en roer. Voeg de azijn en peper naar smaak toe en laat de vloeistof in de pan een paar minuten pruttelen zonder te roeren. Giet er wat water bij en laat het op temperatuur komen. Proef en voeg indien gewenst de suiker en eventueel zout toe. Voeg de hard gekookte eieren en de gebakken stukken aubergine toe. Roer rustig tot alles met de saus bedekt is. Laat het geheel een paar minuten staan zodat de eieren en de aubergines de smaak kunnen absorberen. Maak een schaal op met de eieren en stukken aubergine. Serveer er flink wat warme rijst bij. Geef als je wilt het gerecht wat meer kleur door er wat fijngehakte koriander of peterselie over te strooien.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |