R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japansorberen.
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ADOBONG ITLOG
4 p., Filipijnen

6 grote eieren
3 à 4 aubergines, in stukken van gewenste grootte gesneden
1 ui, in stukjes gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1/4 kop sojasaus
2 el oestersaus
2 el azijn
1/4 kop water
zout en peper naar smaak

optioneel:
suiker, naar smaak


Bereiding


Kook de eieren 8 à 10 minuten en pel ze als ze afgekoeld zijn.

Verhit wat olie in een pan en bak er de stukken aubergine lichtbruin in. Terzijde zetten.

Sauteer in dezelfde pan de ui en knoflook tot de aroma's vrijkomen.

Voeg de sojasaus en de oestersaus toe en roer.

Voeg de azijn en peper naar smaak toe en laat de vloeistof in de pan een paar minuten pruttelen zonder te roeren.

Giet er wat water bij en laat het op temperatuur komen. Proef en voeg indien gewenst de suiker en eventueel zout toe.
Voeg de hard gekookte eieren en de gebakken stukken aubergine toe. Roer rustig tot alles met de saus bedekt is.
Laat het geheel een paar minuten staan zodat de eieren en de aubergines de smaak kunnen absorberen.

Maak een schaal op met de eieren en stukken aubergine. Serveer er flink wat warme rijst bij.

Geef als je wilt het gerecht wat meer kleur door er wat fijngehakte koriander of peterselie over te strooien.


Info















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________