I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ADOBO-SECO
"droge" specerijenmix, Latijns Amerika, Caraïben, Spanje

3 el zout
3 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
2 el oregano
1 el zwarte peper
1 el kurkuma (koenjit)


Bereiding


Meng de specerijen en bewaar het mengsel in een luchtdichte verpakking.
Vervang voor eenmalig gebruik de eetlepel door een theelepel: 3 tl zout. 3 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, 2 tl oregano, 1 tl zwarte peper, 1 tl kurkuma.

Strooi de mix over een vleessoort naar keuze (varkensvlees, rundsvlees, kip) en wrijf de mix in.

Adobo is essential in Spanish Caribbean and Latin American kitchens with recipes varying slightly from country to country. It is so fundamental in Latin cuisines that adobado means "marinated and cooked in adobo sauce."



The spruce.....Before refrigeration, adobo mixtures were made of salt, olives, vinegar or wine and spices and used to preserve meat. These days, it is no longer used to preserve meat but instead as a seasoning for most cooking methods and as a base for beans, stews, sauces, stocks, and vegetables.

Ingredients

  • 6 tablespoons salt
  • 6 tablespoons garlic (granulated)
  • 4 tablespoons​ oregano
  • 2 tablespoons pepper (black)
  • 2 tablespoons​ turmeric
  • 2 tablespoons onion powder

Use Dry Adobo in These Recipes

Braised Chicken Stew Recipe: Known as pollo guisado, this dish, which is made with a dry adobo rub, is popular in the Spanish-speaking islands of Puerto Rico, Cuba, and the Dominican Republic. 

Puerto Rican Roasted Turkey Recipe:  This pavochon is another candidate for dry adobo rub. It is rubbed under the skin, inside the cavity and on top of the skin.








ADOBO-MOJADO
"natte" specerijenmix, Latijns Amerika, Caraïben, Spanje

2 tenen knoflook, geperst
1/4 tl gemalen zwarte peper
1 tl gedroogde oregano
1/2 tl zout
1 tl olijfolie
1/2 tl azijn


Bereiding


Doe de ingrediënten in een kommetje en meng ze tot een pasta.
Wrijf vlees, gevogelte of vis in met de pasta.
Laat de mix zeker een half uur intrekken voor verdere bereiding.


Info


"Adobo" komt van het Spaanse werkwoord "adobar" wat marineren betekent.
De basisingrediënten voor adobo zijn knoflook, oregano, zwarte peper en kurkuma. De overige ingrediënten kunnen per land of regio verschillen.

De Philipijnen kennen een eigen vorm van adobo. Die onderscheidt zich o.a. door een ruimer gebruk van azijn.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________