Ingredients
- 6 tablespoons salt
- 6 tablespoons garlic (granulated)
- 4 tablespoons oregano
- 2 tablespoons pepper (black)
- 2 tablespoons turmeric
- 2 tablespoons onion powder
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
"droge" specerijenmix, Latijns Amerika, Caraïben, Spanje 3 el zout 3 el knoflookpoeder 1 el uienpoeder 2 el oregano 1 el zwarte peper 1 el kurkuma (koenjit) Bereiding Meng de specerijen en bewaar het mengsel in een luchtdichte verpakking. Vervang voor eenmalig gebruik de eetlepel door een theelepel: 3 tl zout. 3 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, 2 tl oregano, 1 tl zwarte peper, 1 tl kurkuma. Strooi de mix over een vleessoort naar keuze (varkensvlees, rundsvlees, kip) en wrijf de mix in. Adobo is essential in Spanish Caribbean and Latin American kitchens with recipes varying slightly from country to country. It is so fundamental in Latin cuisines that adobado means "marinated and cooked in adobo sauce." The spruce.....Before refrigeration, adobo mixtures were made of salt, olives, vinegar or wine and spices and used to preserve meat. These days, it is no longer used to preserve meat but instead as a seasoning for most cooking methods and as a base for beans, stews, sauces, stocks, and vegetables. Ingredients
Use Dry Adobo in These RecipesBraised Chicken Stew Recipe: Known as pollo guisado, this dish, which is made with a dry adobo rub, is popular in the Spanish-speaking islands of Puerto Rico, Cuba, and the Dominican Republic. Puerto Rican Roasted Turkey Recipe: This pavochon is another candidate for dry adobo rub. It is rubbed under the skin, inside the cavity and on top of the skin. "natte" specerijenmix, Latijns Amerika, Caraïben, Spanje 2 tenen knoflook, geperst 1/4 tl gemalen zwarte peper 1 tl gedroogde oregano 1/2 tl zout 1 tl olijfolie 1/2 tl azijn Bereiding Doe de ingrediënten in een kommetje en meng ze tot een pasta. Wrijf vlees, gevogelte of vis in met de pasta. Laat de mix zeker een half uur intrekken voor verdere bereiding. "Adobo" komt van het Spaanse werkwoord "adobar" wat marineren betekent. De basisingrediënten voor adobo zijn knoflook, oregano, zwarte peper en kurkuma. De overige ingrediënten kunnen per land of regio verschillen. De Philipijnen kennen een eigen vorm van adobo. Die onderscheidt zich o.a. door een ruimer gebruk van azijn. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |