![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal/a> Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
linzensoep, 4 à 5., Iran ![]() 1 1/2 kop linzen 3 el plantaardige olie 5 à 6 koppen water 1 middelgrote ui, fijngesneden 1 kop geplette tomaten 1 tl currypoeder 1/2 tl kurkuma 1/2 tl kaneelpoeder 1 el gedroogde oregano 3 à 4 el citroensap zout en peper naar smaak optioneel: 1/4 tl gemalen angelica (golpar)
Bereiding
Verhit op middelhoog vuur de olie in een ruime pan. Fruit er de ui een minuut of 5 in. Voeg de kurmuma en geplette tomaten toe en bak ze een minuut mee. Voeg de linzen, het water, de kaneel, de curry, oregano en zout en peper toe. Zet het deksel op de pan en laat het geheel op middenlaag vuur koken tot de linzen gaar zijn. Roer af en toe. Voeg meer water toe als de soep te dik is. Proef of er nog citroensap en/of zout en peper toegevoegd moeten worden. Strooi eventueel wat golpar over de soep. Golpar is het gemalen zaad van de angelica-plant. Het is zeer aromatisch. In het Nederlands wordt de plant wel engelwortel genoemd. Is veelal in natuurvoedingswinkels te koop.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |