R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| linzen-citroensoep, 8 p., Libanon 1 el olijfolie 1/2 kop gehakte ui 450 g bruine linzen 3 tenen knoflook, geperst 350 g bladspinazie, grof gehakt 1 el gedroogde munt zout naar smaak het sap van 1 1/2 citroen of meer Bereiding Verhit de olie in een grote pan. Voeg als de olie zeer heet is geworden de uisnippers toe en sauteer ze tot ze donkerbruin en gekarameliseerd zijn. Voeg de linzen, knoflook, spinazie en munt aan de gesauteerde uien toe. Voeg zoveel water toe dat de linzen ongeveer 5 centimeter onder staan. Schraap met een houten lepel aanbaksels van de bodem van de pan. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Laat de soep zonder deksel op de pan 30 à 35 minuten of tot de linzen gaar zijn zachtjes koken. Voeg meer water toe als de soep te dik wordt. Voeg royaal zout toe en roer het citroensap door de soep. Direkt serveren. Het zal misschien even wennen zijn deze Libanese soep als je gewoonlijk soep bereidt op basis van een bouillon. Deze soep krijgt karakter door citroensap en zout, royaal zout want dat is de beste partner voor citroen. Een eenvoudige maar bijzondere soep, vegetarisch en gezond.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |