R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ADAS BIL HAMOD
linzen-citroensoep, 8 p., Libanon






1 el olijfolie
1/2 kop gehakte ui
450 g bruine linzen
3 tenen knoflook, geperst
350 g bladspinazie, grof gehakt
1 el gedroogde munt
zout naar smaak
het sap van 1 1/2 citroen of meer


Bereiding


Verhit de olie in een grote pan. Voeg als de olie zeer heet is geworden de uisnippers toe en sauteer ze tot ze donkerbruin en gekarameliseerd zijn.
Voeg de linzen, knoflook, spinazie en munt aan de gesauteerde uien toe.
Voeg zoveel water toe dat de linzen ongeveer 5 centimeter onder staan.
Schraap met een houten lepel aanbaksels van de bodem van de pan.
Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag.
Laat de soep zonder deksel op de pan 30 à 35 minuten of tot de linzen gaar zijn zachtjes koken.
Voeg meer water toe als de soep te dik wordt.
Voeg royaal zout toe en roer het citroensap door de soep.
Direkt serveren.


Info


Het zal misschien even wennen zijn deze Libanese soep als je gewoonlijk soep bereidt op basis van een bouillon.
Deze soep krijgt karakter door citroensap en zout, royaal zout want dat is de beste partner voor citroen.
Een eenvoudige maar bijzondere soep, vegetarisch en gezond.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________