R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
ABRIKOZENTAART
(diameter 23 cm), Nederland






voor de taartbodem (kruimeldeeg):
1 1/2 kop of 190 g patentbloem
2 el of 30 g amandelmeel
115 g ongezouten boter, kamertemperatuur
1/4 kop 30 g poedersuiker
een snuf zout
1 eigeel, large
1 tl vanille extract

optioneel:
1 tl citroensap

voor de (frangipane) vulling:
450 g (6 à 8) verse abrikozen, in partjes gesneden
1/4 kop (4 el) ongezouten boter
1/2 kop (50 g) suiker
1 kop (112 g) amandelmeel
2 el patentbloem
2 eieren, large
1 tl citroensap
1/8 tl zout
1 tl vanille extract

voor de "glaze":
2 el abrikozenjam


Bereiding


Klop/mix de zachte boter en de suiker tot ze goed gemengd zijn (1 minuut).
Voeg het vanille extract, zout en eigeel toe, mix weer even (1 minuut) en voeg dan het amandelmeel en de bloem toe. Mix tot er geen wit van de bloem meer zichtbaar is, mix niet langer want dan wordt het deeg te luchtig.

Druk het deeg uit tot een ronde platte schijf, wikkel er huishoudfolie om leg het in de koelkast. Neem het deeg er pas uit als het stevig genoeg is om uit te rollen.

Rol het gekoelde deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot de een cirkel van 28 à 29 cm (22 1/2 cm voor de taartbodem, de rest voor de taartrand). Gaat het uitrollen lastig, leg dan het deeg tussen tussen 2 stukken clingfilm of bakpapier.
Bekleed de bodem en de rand van de bakvorm met het deeg, Verwijder eventueeel overtollig over de rand hangend deeg.

Verwarm de oven voor (200 C).

Prik de taartbodem op diverse plaatsen in en leg er een stuk aluminiumfolie of bakpapier op met daarover verspreid taartgewichtjes (bakbonen).
Zet de bakvorm in de oven en stel de tijd in op 15 minuten. Verwijder daarna de taartgewichtjes en de folie en bak het taartdeeg onbedekt nog 5 minuten.

Verlaag de oventemperatuur naar 175 C.

Bereid de frangipane-vulling. Mix de zachte boter en de suiker tot crème, voeg het amandelmeel, de bloem en het zout toe en mix tot ze door de creme opgenomen zijn. Mix er vervolgens de eieren de een na de andere doorna elkaar door en daarna het vanille extract.
Spreid het frangipanemengsel in een egale laag uit over de taartbodem en en maak de taart op met de in partjes gesneden abrikozen. Druk de partjes daarbij licht in de zachte frangipanelaag.
Strooi eventueel wat kristalsuiker over de taart en garneer de taart indien gewenst met amandelschaafsel.

Bak de taart 40 à 45 minuten in de op 175 C ingestelde oven.

Neem de taart uit de oven en bestrijk die met een paar eetlepels licht met water verdunde abrikozenjam.
Laat de taart daarna geruime tijd afkoelen (3 uur). Dat bevordert de stevigheid en komt de smaak ten goede.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________