|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
koude komkommer-yoghurtsoep, 4 p., Iran 2 koppen volle yoghurt (Perzische, Griekse) 2 koppen water 1/2 kop gehakte walnoten 1/2 kop rozijnen 4 libanese komkommers of een 1 grote komkommer, de helft in fijne blokjes gesneden (1/2 cm), de andere helft geblend 1/2 kop dille, fijngehakt 2 lente-uitjes (het witte én het groene deel) in ringetjes zout en versgemalen zwarte peper naar smaak voor de garnering (optioneel): gedroogde rozenblaadjes voor erbij (optioneel): Perzich brood of pitabrood, in stukjes Bereiding Meng in een grote kom de yoghurt, het water en de gepureerde komkommer(s) tot een egale massa. Voeg de gehakte walnoten, rozijnen, blokjes komkommer, dille, lente-ui en zout en peper toe. Roer ze door het yoghurtmengsel. Bedek de kom met plastic folie en zet die in de koelkast. Laat de soep minimaal een uur in de koelkast staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen en de soep kan afkoelen. Info Yoghurt is buiten West-Europa veel meer dan een dessert, al dan niet met een vruchtensmaak en/of suiker. Ook in andere keukens wordt yoghurt met zoet gecombineerd maar zijn het toch vooral kruidige en hartige gerechten waaraan yoghurt waarde toevoegt of het nu een voorgerecht (soepen), hoofdgerecht, bijgerecht of dessert betreft. Met yoghurt, goed voor lijf en leden, kun je meer kanten op dan Danoontje en Mona doen vermoeden. Deze soep kun je ook bereiden met munt in plaats van dille.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |