R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AB DOOGH KHIAR
koude komkommer-yoghurtsoep, 4 p., Iran





2 koppen volle yoghurt (Perzische, Griekse)
2 koppen water
1/2 kop gehakte walnoten
1/2 kop rozijnen
4 libanese komkommers of een 1 grote komkommer, de helft in fijne blokjes gesneden (1/2 cm), de andere helft geblend
1/2 kop dille, fijngehakt
2 lente-uitjes (het witte én het groene deel) in ringetjes
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

voor de garnering (optioneel):
gedroogde rozenblaadjes

voor erbij (optioneel):
Perzich brood of pitabrood, in stukjes


Bereiding


Meng in een grote kom de yoghurt, het water en de gepureerde komkommer(s) tot een egale massa.
Voeg de gehakte walnoten, rozijnen, blokjes komkommer, dille, lente-ui en zout en peper toe. Roer ze door het yoghurtmengsel.

Bedek de kom met plastic folie en zet die in de koelkast. Laat de soep minimaal een uur in de koelkast staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen en de soep kan afkoelen.


Info


Yoghurt is buiten West-Europa veel meer dan een dessert, al dan niet met een vruchtensmaak en/of suiker. Ook in andere keukens wordt yoghurt met zoet gecombineerd maar zijn het toch vooral kruidige en hartige gerechten waaraan yoghurt waarde toevoegt of het nu een voorgerecht (soepen), hoofdgerecht, bijgerecht of dessert betreft. Met yoghurt, goed voor lijf en leden, kun je meer kanten op dan Danoontje en Mona doen vermoeden.

Deze soep kun je ook bereiden met munt in plaats van dille.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________