![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p., België ![]() 1 k aardperen 1 pastinaak 2 sjalotten 250 g paddenstoelen 2 dl droge witte wijn 8 dl groentenbouillon 100 g room het sap van 1/2 citroen peper en zout 3 el olijfolie 25 g boter optioneel: bieslook Bereiding Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Giet het citroensap over de stukken aardpeer en schep ze om. Snipper de sjalotjes. Verhit de olie in een soeppan en bak er de sjalotsnippers in tot ze glazig zijn. Voeg de stukken aardpeer toe en bak ze 5 minuten mee. Blus het geheel met de witte wijn en laat die wat inkoken. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Laat de soep op laag vuur koken tot de stukken aardpeer gaar zijn. Pureer de soep (keukenmachine, staafmixer). Voeg de room aan de soep toe en breng die verder op smaak met zout en peper. Schil de pastinaak en snijd die in schijfjes. Bak ze in een koekenpan in wat boter tot ze beetgaar en licht gebruind zijn. Strooi er zout en peper over. Snijd de paddenstoelen in schijfjes of stukjes en bak ze eveneens in wat boter. Strooi ook over de paddenstoelen wat zout en peper. Schep de soep in borden of kommen en verdeel er de warme schijfjes pastinaak en de paddenstoelen over. Garneer de soep (optioneel) met wat fijngeknipte bieslook.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|