R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AARDBEIEN-LEMON CURD-ROOMKAASTAART
10 à 12 p., Engeland






voor de taartbodem:
100 g boter
260 g bastogne-koeken

voor de vulling:
500 g roomkaas
500 g aardbeien
1 pot lemon curd (Chivers)
25 g witte chocolade


Bereiding


Doe de bastogne-koeken in de keukenmachine en maal ze fijn.
Smelt de boter in een pannetje. Meng de boter met de bastognekruimels.

Bekleed de bodem van een springvorm (24 à 26 centimeter) met  bakpapier.

Verdeel het bastognemengsel over de bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

Meng de roomkaas en de lemon curd tot een egale massa en verdeel die over de koekbodem.
Zet de springvorm in de koelkast om de bodem en de roomkaas-lemon curdlaag te laten opstijven (minimaal 1 uur).

Maak de aardbeien schoon en snijd de vruchten in kwarten. Verdeel ze over de taart.

Verwijder voorzichtig de springvorm.
Rasp de chocolade en strooi die over de taart.


Info


Een snelle taart, afgezien van de koeltijd, waar geen bakken aan te pas komt.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________