R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AARDAPPELS MET MORILLES EN MORBIER
hoofdgerecht/bijgerecht, 4 p., Frankrijk


 

ca. 20 (nieuwe) aardappels
olijfolie
150 à 200 g verse of ca 50 g gedroogde morilles
2 el kervel of bieslook, fijngesneden
2 el boter
 1 teen knoflook, geperst
zout en peper naar smaak
150 g morbier
75 ml paddenstoelen- of groentebouillon
75 ml (slag)room


Bereiding


Laat gedroogde morilles voorafgaande aan de bereiding in heet water wellen (ca 30 minuten). Giet daarna het welwater af.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en sauteer er de aardappels op middelhoge temperatuur 5 minuten in.
Strooi er wat zout en peper over en plaats het deksel op de pan. Verlaag de temperatuur en laat de aardappels 20 minuten verder garen. Schep ze een paar keer om.

Maak ondertussen de saus. Verhit in een steelpannetje 75 ml slagroom en 75 ml bouillon. Voeg de morbier toe en laat die op middelhoge temperauur terwijl je voortdurend roert smelten.
Proef de saus en breng die op smaak.

Verhit in een andere koekenpan op middelhoge temperatuur een eetlepel olijfolie en een klont boter en sauteer er de morilles 5 minuten in.
Voeg de knoflook en de kervel of bieslook toe en sauteer ze 5 minuten mee.

Voeg de morilles aan de pan met de aardappels toe en giet er de morbiersaus over.
Laat het gerecht nog 4 à 5 minuten op matige temperatuur op het fornuis staan en serveer het dan.


Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________