R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
AARDAPPEL - UI - TALEGGIOTAART
4 p., Nederland


  1 (rol) bladerdeeg
4 aardappels, in dunne schijfjes
3 flinke uien, in hal ve ringen
40 g boter
200 g taleggio
3 eieren
1 dl slagroom
1 dl rode wijn
1 el honing
1 takje rozemarijn, fijngehakt
zout en peper naar smaak


Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak er de schijfjes  aardappel een minuut of 10 in. Strooi halverwege de tijd de fijngeknipte rozemarijn en wat zout over de aardappelschijfjes.

Schuif de gebakken aardappels op een bord en zet dat terzijde.

Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak er de halve uiringen in tot ze gaar en gekarameliseerd zijn.

Voeg de wijn toe en laat die absorberen.

Voeg de honing toe en roer die door de uiringen. Geef ze nog een paar minuten en neem dan de pan van het fornuis.

Bekleed een taartbakvorm met het bladerdeeg en prik dat op verschillende plaatsen met een vork door. Leg de aardappelschijfjes in een regelmatige laag op het bladerdeeg. Verdeel er vervolgens de uiringen over.

Klop de eieren met de room en zout en  peper samen en giet het mengsel rustig over de aardappelschijfjes-uiringenvulling.

Snijd de taleggio in plakken en verdeel die over de vulling van de taart.
Zet de taart in de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 25 minuten.

Serveer de taart warm met een salade erbij.

Houd je wat over, gelukkig maar wat de volgende dag smaakt de taart nog beter. Gewoon in de oven opwarmen.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________