![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
AARDAPPEL - UI - TALEGGIOTAART
4 p., Nederland 4 aardappels, in dunne schijfjes 3 flinke uien, in hal ve ringen 40 g boter 200 g taleggio 3 eieren 1 dl slagroom 1 dl rode wijn 1 el honing 1 takje rozemarijn, fijngehakt zout en peper naar smaak Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak er de schijfjes aardappel een minuut of 10 in. Strooi halverwege de tijd de fijngeknipte rozemarijn en wat zout over de aardappelschijfjes. Schuif de gebakken aardappels op een bord en zet dat terzijde. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak er de halve uiringen in tot ze gaar en gekarameliseerd zijn. Voeg de wijn toe en laat die absorberen. Voeg de honing toe en roer die door de uiringen. Geef ze nog een paar minuten en neem dan de pan van het fornuis. Bekleed een taartbakvorm met het bladerdeeg en prik dat op verschillende plaatsen met een vork door. Leg de aardappelschijfjes in een regelmatige laag op het bladerdeeg. Verdeel er vervolgens de uiringen over. Klop de eieren met de room en zout en peper samen en giet het mengsel rustig over de aardappelschijfjes-uiringenvulling. Snijd de taleggio in plakken en verdeel die over de vulling van de taart. Zet de taart in de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 25 minuten. Serveer de taart warm met een salade erbij. Houd je wat over, gelukkig maar wat de volgende dag smaakt de taart nog beter. Gewoon in de oven opwarmen. |