R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AARDAPPEL - SPEK - CANTHAREL - MUNSTERGRATIN
4 p., Frankrijk





 800 g vastkokende aardappels
300 g cantharellen
250 g spekreepjes
500 g munster
2 uien
2 dl witte wijn
2 el olijfolie
zout en peper





Bereiding


Kook de aardappels in gezouten water tot ze net gaar en nog stevig zijn.

Snijd de uien in stukjes en bak ze in wat olie tot ze zacht(er) zijn (3 à 4 minuten).
Voeg de spekjes en de cantharellen toe en bak ze een minuut of 6 met de uien mee. Schep het geheel herhaaldelijk om.

Snijd de gegaarde en afgegoten aardappels in schijfjes.

Leg een deel van de aardappelschijfjes in een ovenschaal , daarop het ui, spekjes- cantharellenmengsel en eindig met de rest van de aardappelschijfjes. Strooi daarbij wat zout en peper op iedere laa

Verwarm de oven voor (210 C).

Snijd de kaas in lamellen en leg die op de aardappelschijfjes. Schenk er de wijn over en zet de schaal in de voorverwarmde oven. Stel de tijd in op 30 minuten. Verlaag tussentijds de temperatuur als het gratin de donker dreigt te worden.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________