R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  AARDAPPEL-PREI-OVENSCHOTEL
hoofdgerecht, 4 p., Nederland





4 preien
500 g aardappelschijfjes
150 g reepjes/blokjes bacon of spek
350 g gehakt
1 ui, in stukjes gesneden
4 eieren
1 el kerriepoeder
groentenbouillon
125 ml zure room
100 g goudse kaas of cheddar, geraspt
zout en peper


Bereiding


Maar de preien schoon. Verwijder het groene losse bladgedeelte.
Snijd de preien in stukken van 4 à 5 centimeter en kook ze gaar in groentenbouillon (water plus groentenbouillonpoeder of -tablet).

Schil de aardappels, snijd ze in schijfjes en kook ze 10 minuten. Laat de schijfjes aardappel afkoelen en bak ze dan in wat boter in een koekenpan goudbruin. Terzijde zetten.

Bak de bacon- of de spekblokjes. Voeg de stukjes ui toe en bak ze mee tot ze glazig zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Voeg het currypoeder en zout en peper toe en bak ze een paar minuten mee.

Vet een ovenschaal in met wat boter. Leg een laag aardappelschijfjes in de schaal. Verdeel er het vleesmengsel over. Verdeel er vervolgens de stukken prei over.

Klop 4 eieren los samen met de zure room. Giet het mengsel in  de ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over.
Verwarm de oven voor op 180C.

Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht 20 minuten of indien nodig langer bakken tot de eieren gestold zijn en de kaas is gesmolten.



Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________