![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Nederland ![]() 4 preien 500 g aardappelschijfjes 150 g reepjes/blokjes bacon of spek 350 g gehakt 1 ui, in stukjes gesneden 4 eieren 1 el kerriepoeder groentenbouillon 125 ml zure room 100 g goudse kaas of cheddar, geraspt zout en peper Bereiding Maar de preien schoon. Verwijder het groene losse bladgedeelte. Snijd de preien in stukken van 4 à 5 centimeter en kook ze gaar in groentenbouillon (water plus groentenbouillonpoeder of -tablet). Schil de aardappels, snijd ze in schijfjes en kook ze 10 minuten. Laat de schijfjes aardappel afkoelen en bak ze dan in wat boter in een koekenpan goudbruin. Terzijde zetten. Bak de bacon- of de spekblokjes. Voeg de stukjes ui toe en bak ze mee tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg het currypoeder en zout en peper toe en bak ze een paar minuten mee. Vet een ovenschaal in met wat boter. Leg een laag aardappelschijfjes in de schaal. Verdeel er het vleesmengsel over. Verdeel er vervolgens de stukken prei over. Klop 4 eieren los samen met de zure room. Giet het mengsel in de ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over. Verwarm de oven voor op 180C. Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht 20 minuten of indien nodig langer bakken tot de eieren gestold zijn en de kaas is gesmolten. |