![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Nederland 2 middelgrote koolrabi 4 vastkokende aardappels 100 g blokjes bacon of gerookt spek 75 g waterkers 4 tomaten 250 g geitenkaas 2 dl slagroom 3 el olijfolie Bereiding Verwarm de oven voor (200 C). Schil de koolrabi's en snijd ze in dunne plakken. Was de aardappels maar schil ze niet. Snijd ze eveneens in dunne plakken. Strooi een beetje zout en peper over de aardappel- en koolrabiplakken. Bak de blokjes bacon of gerookt spek en laat ze uitlekken op leukenpapier. Verwijder grove steeltjes van de waterkers. Houd wat takjes achter voor de garnering. Hak de rest grof. Snijd de tomaten in dunne plakken. Vet een ovenschaal in met boter. Leg de helft van de aardappelschijven in de schaal en daarop de helft van koolrabiplakken. Verdeel er de helft van de bacon of spekblokjes over, de helft van de geitenkaas en de helft van de waterkers. Herhaal dit. Giet er de slagroom over en bedek het geheel met plakken tomaat. Sprenkel de olijfolie over de plakken tomaat en strooi er zout en peper naar smaak over. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht 1 uur. Verlaag na een kwartier de temperatuur naar 180 C. Het gerecht is gaar als je met gemak door de aardappel-koolrabilaag kunt prikken. Door de aardappel- en koolrabischijven eerst te blancheren of kort te koken (ca 10 minuten) kun je de oventijd sterk reduceren. |