R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

 kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AARDAPPEL - KOOLRABISCHOTEL MET GEITENKAAS
hoofdgerecht, 4 p., Nederland

2  middelgrote koolrabi
4 vastkokende aardappels
100 g blokjes bacon of gerookt spek
75 g waterkers
4 tomaten
250 g geitenkaas
2 dl slagroom
3 el olijfolie


Bereiding


Verwarm de oven voor (200 C).

Schil de koolrabi's en snijd ze in dunne plakken. Was de aardappels maar schil ze niet. Snijd ze eveneens in dunne plakken. Strooi een beetje zout en peper over de aardappel- en koolrabiplakken.

Bak de blokjes bacon of gerookt spek en laat ze uitlekken op leukenpapier.
Verwijder grove steeltjes van de waterkers. Houd wat takjes achter voor de garnering. Hak de rest grof.
Snijd de tomaten in dunne plakken.

Vet een ovenschaal in met boter.
Leg de helft van de aardappelschijven in de schaal en daarop de helft van koolrabiplakken. Verdeel er de helft van de bacon of spekblokjes over, de helft van de geitenkaas en de helft van de waterkers. Herhaal dit.
Giet er de slagroom over en bedek het geheel met plakken tomaat.
Sprenkel de olijfolie over de plakken tomaat en strooi er  zout en peper naar smaak over.

Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht 1 uur.
Verlaag na een kwartier de temperatuur naar 180 C.

Het gerecht is gaar als je met gemak door de aardappel-koolrabilaag kunt prikken.


Info


Door de aardappel-  en koolrabischijven eerst te blancheren of kort te koken (ca 10 minuten) kun je de oventijd sterk reduceren. 


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________