![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
AARDAPPEL-KNOLSELDERIJPUREE
4 p.,
Nederland
![]()
450 g aardappels, geschild en in stukken gesneden
450 g knolselderij, geschild en in even grote stukken gesneden als de aardappels zeezout 125 ml zure room 2 el ongezouten boter 1/4 tl versgemalen nootmuskaat vers gemalen peper, naar smaak Bereiding Doe de stukken aardappel en knolselderij in een middelgrote kookpan en doe daar zoveel koud water bij dat de aardappels en selderij op een centimeter of vijf na onder staan. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Voeg royaal zout toe. Draai het vuur vervolgens laag en laat de aardappels en selderij 20 à 25 minuten zachtjes koken. Giet de pan af in een zeef. Stamp de aardappels en selderij fijn met een pureestamper. Voeg er de zure room en de boter aan toe en meng de ingrediënten tot een smeuïg geheel. Breng de puree op smaak met nootmuskuaat en zout en peper. Direkt serveren. Het was ineens een trend in bladen en kookshows: aardappelknolselderijpuree. Raar verschijnsel, culinaire trends, wat gisteren nog top was, daar kun je vandaag niet meer mee aankomen. Wat een ongelooflijke onzin. Dat zal denk ik overigens niet snel gebeuren met knolselderijaardappelpuree, want de milde frisheid die de knol met haar geheel eigen smaak meebrengt, maakt van het oergerecht puree meteen iets bijzonders, klassieke status waardig, trend of geen trend! naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |