R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 AARDAPPEL-KNOLSELDERIJPUREE

4 p., Nederland

aardappel-knolselderijpuree



450 g aardappels, geschild en in stukken gesneden
450 g knolselderij, geschild en in even grote stukken gesneden als de aardappels
zeezout
125 ml zure room
2 el ongezouten boter
1/4 tl versgemalen nootmuskaat
vers gemalen peper, naar smaak
 

Bereiding


Doe de stukken aardappel en knolselderij in een middelgrote kookpan en doe daar zoveel koud water bij dat de aardappels en selderij op een centimeter of vijf na onder staan.
Breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Voeg royaal zout toe.
Draai het vuur vervolgens laag en laat de aardappels en selderij 20 à 25 minuten zachtjes koken.
Giet de pan af in een zeef.

Stamp de aardappels en selderij fijn met een pureestamper.
Voeg er de zure room en de boter aan toe en meng de ingrediënten tot een smeuïg geheel.
Breng de puree op smaak met nootmuskuaat en zout en peper.
Direkt serveren.


Info


Het was ineens een trend in bladen en kookshows: aardappelknolselderijpuree. Raar verschijnsel, culinaire trends, wat gisteren nog top was, daar kun je vandaag niet meer mee aankomen. Wat een ongelooflijke onzin.
Dat zal denk ik overigens niet snel gebeuren met knolselderijaardappelpuree, want de milde frisheid die de knol met haar geheel eigen smaak meebrengt, maakt van het oergerecht puree meteen iets bijzonders, klassieke status waardig, trend of geen trend!


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________