![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
AARDAPPEL - KNOLSELDERIJ - SPRUITJESSTAMPOT
4 p., Nederland ![]() 1 grote aardappel, geschild en in stukken 1/2 kleine knolselderij, geschild en in stukken 250 g spruitjes, in dunne plakjes gesneden 2 el boter melk 200 g blokjes spek of bacon zout en peper Bereiding Kook de stukken aardappel samen met de stukken knolselderij in licht-gezoten water in 15 à 20 minuten gaar. Giet het kookwater af en en stamp de aardappels en knolselderij nadat ze goed uitgelekt zijn, grof. Voeg zoveel melk aan de stamppot toe dat het een smeuïg geheel wordt. Blancheer/kook in een andere pan de in plakjes gesneden spruitjes kort zodat ze nog wat stevigheid hebben. Verhit de boter in een koekenpan en bak er op matige temperatuur de spek- of baconblokjes in (5 minuten). Roer de spruitjes en spekjes met het braadvocht door de stamppot en breng die verder op smaak met zout en peper. |