R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
AARDAPPEL - KNOLSELDERIJ - SPRUITJESSTAMPOT
4 p., Nederland






1 grote aardappel, geschild en in stukken
1/2 kleine knolselderij, geschild en in stukken
250 g spruitjes, in dunne plakjes gesneden
2 el boter
melk
200 g blokjes spek of bacon
zout en peper


Bereiding


Kook de stukken aardappel samen met de stukken knolselderij in licht-gezoten water in 15 à 20 minuten gaar.

Giet het kookwater af en en stamp de aardappels en knolselderij nadat ze goed uitgelekt zijn, grof. Voeg zoveel melk aan de stamppot toe dat het een smeuïg geheel wordt.

Blancheer/kook in een andere pan de in plakjes gesneden spruitjes kort zodat ze nog wat  stevigheid hebben.

Verhit de boter in een koekenpan en bak er op matige temperatuur de spek- of baconblokjes in (5 minuten).

Roer de spruitjes en spekjes met het braadvocht door de stamppot en breng die verder op smaak met zout en peper.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________