R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AARDAPEL- COURGETTEGRATIN MET ÉPOISSES
hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk





500 g aardappels
2 à 3 courgettes (afhankelijk van de grootte)
250 g époisses
2 el slagroom
1 el boter
een snuf nootmuskaat
zout en peper naar smaak


Bereiding


Schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne schijfjes.
Spoel de courgettes onder koud water, snijd er boven en onder een stukje af. Snijd het vruchtvlees van de courgettes in even dunne plakjes als de aardappels.
Schraap of snijd de korst van de époisses en snijd het kaasje in schijfjes of stukjes.

Verwarm de oven voor (180 C).

Vet een ovenschotel in met boter.
Leg een laag aardappelschijfjes op de boterde bodem van de schaal en bedek de aardappelschijfjes met een laag courgettesschijfjes. Strooi er wat zout en peper over.
Vedeel schijfjes/stukjes epoisses over het laagje courgette en sprenkel er een paar eetlepels room over.
Herhaal deze opbouw in laagjes (aardappel - courgette - zout en peper - kaas - wat room) tot je door de ingrediënten heen bent.

Plaats de casserole in de oven en stel de tijdsduur in op 40 minuten. Het gerecht zou dan mooi goudbruin gegratineerd moeten zijn en de schijfjes aardappel en courgette voldoende gegaard. Controleer of dat zo is. Geef het gerecht indien nodig wat extra tijd.


Info

 Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________